023- 5491047 info@hexapoda.nl

De wetenschappelijke benaming van de Duitse kakkerlak is “Blattella Germanica Lineus“.

UIterlijk: Het imago (het volwassen exemplaar) van de Duitse kakkerlak is lichtbruin van kleuren op de kop hebben ze twee donker bruine strepen, ze hebben een slanke bouw en zijn zeer plat, op de kop hebben ze twee antennen welke tot over het lichaam reiken, de lengte van de duitse kakkerlak is 10 tot 15 mm. De nymf (de jongen kakkerlakken) zijn qua kleur iets donkerder, uiteraard verschild de lengte, 2 tot 10 mm. Het eipakket, waar 30 kakkerlakjes in zitten is een lichtbruingegroefdpakketje van 8x3x2 mm.

Ontwikkeling: Het leven van een Duitse kakkerlak duurt 6 tot 12 maanden, waarin het wijfje 4 tot 8 eipakketjes afzet waar op hun beurt weer 30 kleine kakkerlakken uitkomen. Een kakkerlak heeft een uitwendig skelet, waardoor hij dus niet kan groeien, hiervoor moet hij /zij 7 keer vervellen, het jong werpt dan zijn huid / skelet af en in de periode dat de kakkerlak een nieuwe huid / skelet ontwikkeld groeid de kakkerlak en dit 7 x en dan is het jong volwassen. Van ei tot volwassen kakkerlak duurt bij 25 graden celcius ongeveer 2 maanden, de duur is sterk afhankelijk van de temperatuur.

Leefwijze: De Duitse kakkerlak heeft een enorm aanpassingsvermogen en is dan ook een zeer oud insekt wat qua bouw, leefwijze e.d. zeer suces vol is gebleken, het is een alleseter welke het liefst vochtrijk, zoet, koolhydraten, dode dieren, uitscheidingen van mens en dier e.d. eet. een kakkerlak kan 10 tot 14 dagen zonder voedsel. Hun voorkeurs temperatuur is tussen de 25 en 32 graden celcius leifst met een hoge luchtvochtigheid, bij -4 graden celcius gedurende 12 uur is over het algemeen dodelijk. De duitse kakkerlak is lichtschuw en zal zich dan ook ophouden in kieren, gaten en spleten, achter koelkasten, keukenkastjes, bij aquaria en bij alle andere warmte bronnen.

Schade: De schade welke Duitse kakkerlakken in uw bedrijf kunnen aanrichten is aanzienlijk, overal waar kakkerlakken zitten laten ze hun uitwerpselen achter waardoor ze dus voedsel bevuilen en besmetten, maar ook wanneer ze in een meterkast zitten kunnen ze kortsluiting veroorzaken, of wanneer ze achter plinten of tussen de deurscharnieren zitten bevuilen ze alles met hun uitwerpselen. Wanneer uw clienten dit zien is de grootste schade post.  Hiermee zijn het dan ook verspreiders van ziekten, een paar voorbeelden zijn: Salmonella, hospitalismus, ziekte van weil, paratypus en nog vele anderen. Wanneer er echt veel kakkerlakken zitten stinkt het ook nog eens enorm.

Bestrijding: De bestrijding van Duitse kakkerlakken bestaat uit drie elementen namelijk: Hygiëne, weringsmaatregelen en bestrijding met chemische middelen. De hygiëne is enorm belangrijk, wanneer u ervoor zorgt dat uw bedrijf  netjes opgeruimd en schoon is ook achter de koelkast en het fornuis e.d. dan heeft de Duitse kakkerlak een minimum aan voedsel en aan en schuil ruimten. Weringsmaatregelen zijn net zo belangrijk want wanneer er een bestrijding heeft plaats gevonden tegen Duitse kakkerlakken en er gebeurt niets aan de gaten en kieren waar de kakkerlakken zich verschuilen dan heb je kans dat er wanneer er weer een kakkerlak binnen komt er weer een plaag uitbreekt.

De bestrijding van Duitse kakkerlakken kan u het beste overlaten aan de specialist op dit gebied, bijvoorbeeld aan Hexapoda Ongediertebestrijding vof. U kunt dan het contactformulier aanklikken en invullen dan nemen wij contact met u op.

Oosterse kakkerlak>

De wetenschappelijke benaming van de Oosterse kakkerlak is “Blatta Orientalis Lineus“.

UIterlijk: Het imago (het volwassen exemplaar) van de Oosterse kakkerlak is blauw / zwart van kleur ze worden ook wel de bakkerstor genoemd, ze hebben een vorsere bouw als de duitse kakkerlak en zijn ook plat, op de kop hebben ze twee antennen welke tot over het lichaam reiken, de lengte van de Oosterse kakkerlak is 21 tot 28 mm.excl. antennen. De nymf (de jongen kakkerlakken) zijn qua kleur iets donkerder, uiteraard verschild de lengte, de nymf moet 7 tot 10 keer vervellen. Het eipakket, waar 16 kakkerlakjes in zitten is 10x5x3 mm. groot.

Ontwikkeling: Het leven van een Oosterse kakkerlak duurt 2 tot 9 maanden, waarin het wijfje 5 tot 20 eipakketjes afzet waar op hun beurt weer 16 kleine kakkerlakken uitkomen. Een kakkerlak heeft een uitwendig skelet, waardoor hij dus niet kan groeien, hiervoor moet hij /zij 7 tot 10 keer vervellen, het jong werpt dan zijn huid / skelet af en in de periode dat de kakkerlak een nieuwe huid / skelet ontwikkeld groeid de kakkerlak en dit 7 à 10 keer en dan is het jong volwassen. Van ei tot volwassen kakkerlak duurt bij 25 graden celcius ongeveer 13 à 17 maanden, de duur is sterk afhankelijk van de temperatuur.

Leefwijze: De Oosterse kakkerlak heeft een goed aanpassingsvermogen en is dan ook een zeer oud insekt wat qua bouw, leefwijze e.d. zeer succes vol is gebleken, het is een alleseter welke het liefst zoet en zetmeel houdend voedsel eet, een Oosterse kakkerlak kan 14 tot 28 dagen zonder voedsel. Hun voorkeurs temperatuur is tussen de 25 en 32 graden celcius leifst met een hoge luchtvochtigheid, bij -4 graden celcius gedurende 12 uur is over het algemeen dodelijk. De Oosterse kakkerlak is lichtschuw en zal zich dan ook ophouden in kieren, gaten en spleten, achter koelkasten, keukenkastjes, bij aquaria en bij alle andere warmte bronnen.

Schade: De schade welke Oosterse kakkerlakken in uw bedrijf kunnen aanrichten is aanzienlijk, overal waar kakkerlakken zitten laten ze hun uitwerpselen achter waardoor ze dus voedsel bevuilen en besmetten, maar ook wanneer ze in een meterkast zitten kunnen ze kortsluiting veroorzaken, of wanneer ze achter plinten of tussen de deurscharnieren zitten bevuilen ze alles met hun uitwerpselen. Hiermee zijn het dan ook verspreiders van ziekten, een paar voorbeelden zijn: Salmonella, hospitalismus, ziekte van weil, paratypus en nog vele anderen. Wanneer er echt veel kakkerlakken zitten stinkt het ook nog eens enorm.

Bestrijding: De bestrijding van Oosterse kakkerlakken bestaat uit drie elementen namelijk: Hygiëne, weringsmaatregelen en bestrijding met chemische middelen. De hygiëne is enorm belangrijk, wanneer u ervoor zorgt dat uw bedrijf netjes opgeruimd en schoon is ook achter de koelkast en het fornuis e.d. dan heeft de Oosterse kakkerlak een minimum aan voedsel en aan en schuil ruimten. Weringsmaatregelen zijn net zo belangrijk want wanneer er een bestrijding heeft plaats gevonden tegen Oosterse kakkerlakken en er gebeurt niets aan de gaten en kieren waar de kakkerlakken zich verschuilen dan heb je kans dat er wanneer er weer een kakkerlak binnen komt er weer een plaag uitbreekt.

De bestrijding van Oosterse kakkerlakken kan u het beste overlaten aan de specialist op dit gebied, bijvoorbeeld aan Hexapoda Ongediertebestrijding vof. U kunt dan het contactformulier aanklikken en invullen dan nemen wij contact met u op.

 

Bruinband kakkerlak>

De wetenschappelijke benaming van de Bruinband kakkerlak is “Supella Supellectilium Serville“.

UIterlijk: Het imago (het volwassen exemplaar) van de Bruinband kakkerlak is kastanja bruin van kleur, lijken sterk op de duitse kakkerlak, ze hebben een slanke bouw en zijn zeer plat, op de kop hebben ze twee antennen welke tot over het lichaam reiken, de lengte van de Bruinband kakkerlak is 10 tot 15 mm. De nymf (de jongen kakkerlakken) zijn qua kleur iets donkerder, uiteraard verschild de lengte, 2 tot 10 mm. Het eipakket, waar 30 kakkerlakjes in zitten is een lichtbruingegroefdpakketje van 8x3x2 mm.

Ontwikkeling: Het leven van een Bruinband kakkerlak duurt 6 tot 12 maanden, waarin het wijfje 4 tot 8 eipakketjes afzet waar op hun beurt weer 30 kleine kakkerlakken uitkomen. Een kakkerlak heeft een uitwendig skelet, waardoor hij dus niet kan groeien, hiervoor moet hij /zij 7 keer vervellen, het jong werpt dan zijn huid / skelet af en in de periode dat de kakkerlak een nieuwe huid / skelet ontwikkeld groeid de kakkerlak en dit 6 tot 8 keer en dan is het jong volwassen. Van ei tot volwassen kakkerlak duurt bij 25 graden celcius ongeveer 8 maanden, de duur is sterk afhankelijk van de temperatuur.

Leefwijze: De Bruinband kakkerlak heeft een enorm aanpassingsvermogen en is dan ook een zeer oud insekt wat qua bouw, leefwijze e.d. zeer suces vol is gebleken, het is een alleseter welke het liefst zetmeelhoudend voedsel ook behanglijm. een kakkerlak kan 14 dagen zonder voedsel. Hun voorkeurs temperatuur is tussen de 25 en 32 graden celcius leifst met een hoge luchtvochtigheid, bij -4 graden celcius gedurende 12 uur is over het algemeen dodelijk. De Bruinband kakkerlak is lichtschuw en zal zich dan ook ophouden in kieren, gaten en spleten, achter koelkasten, keukenkastjes, bij aquaria en bij alle andere warmte bronnen. In tegen stelling tot de duitse kakkerlak waar de bruinband kakkerlak sterk op lijkt kan de bruinband kakkerlak wel vliegen.

Schade: De schade welke Bruinband kakkerlakken in uw bedrijf kunnen aanrichten is aanzienlijk, overal waar kakkerlakken zitten laten ze hun uitwerpselen achter waardoor ze dus voedsel bevuilen en besmetten, maar ook wanneer ze in een meterkast zitten kunnen ze kortsluiting veroorzaken, of wanneer ze achter plinten of tussen de deurscharnieren zitten bevuilen ze alles met hun uitwerpselen. Hiermee zijn het dan ook verspreiders van ziekten, een paar voorbeelden zijn: Salmonella, hospitalismus, ziekte van weil, paratypus en nog vele anderen. Wanneer er echt veel kakkerlakken zitten stinkt het ook nog eens enorm.

Bestrijding: De bestrijding van Bruinband kakkerlakken bestaat uit drie elementen namelijk: Hygiëne, weringsmaatregelen en bestrijding met chemische middelen. De hygiëne is enorm belangrijk, wanneer u ervoor zorgt dat uw bedrijf netjes opgeruimd en schoon is ook achter de koelkast en het fornuis e.d. dan heeft de Bruinband kakkerlak een minimum aan voedsel en aan en schuil ruimten. Weringsmaatregelen zijn net zo belangrijk want wanneer er een bestrijding heeft plaats gevonden tegen Bruinband kakkerlakken en er gebeurt niets aan de gaten en kieren waar de kakkerlakken zich verschuilen dan heb je kans dat er wanneer er weer een kakkerlak binnen komt er weer een plaag uitbreekt.

De bestrijding van Bruinband kakkerlakken kan u het beste overlaten aan de specialist op dit gebied, bijvoorbeeld aan Hexapoda Ongediertebestrijding vof. U kunt dan het contactformulier aanklikken en invullen dan nemen wij contact met u op.

 

Amerikaanse kakkerlak>

De wetenschappelijke benaming van de Amerikaanse kakkerlak is “Periplaneta Americana Lineus“.

Uiterlijk: Het imago (het volwassen exemplaar) van de Amerikaanse kakkerlak is glanzend roodbruin van kleur met licht gele plekken op de vleugels, ze hebben een vorse bouw en zijn zeer plat, op de kop hebben ze twee antennen welke tot over het lichaam reiken, de lengte van de Amerikaanse kakkerlak is 28 tot 44 mm. De nymf (de jongen kakkerlakken) zijn qua kleur iets lichte, lichtbruin, uiteraard verschild de lengte. Het eipakket, waar gemiddeld 16 kakkerlakjes in zitten is een bruinzwart pakketje van 8x5x2 mm.

Ontwikkeling: Het leven van een Amerikaanse kakkerlak duurt tussen de 24 en 30 maanden, waarin het wijfje 20 tot 60 eipakketjes afzet waar op hun beurt weer gemiddeld 16  kleine kakkerlakken uitkomen. Een kakkerlak heeft een uitwendig skelet, waardoor hij dus niet kan groeien, hiervoor moet hij /zij 7 tot 13 keer vervellen, het jong werpt dan zijn huid / skelet af en in de periode dat de kakkerlak een nieuwe huid / skelet ontwikkeld groeid de kakkerlak en dit 7 tot 13 keer en dan is het jong volwassen. Van ei tot volwassen kakkerlak duurt bij 25 graden celcius ongeveer 6 à 10 maanden, de duur is sterk afhankelijk van de temperatuur.

Leefwijze: De Amerikaanse kakkerlak heeft een enorm aanpassingsvermogen en is dan ook een zeer oud insect wat qua bouw, leefwijze e.d. zeer succes vol is gebleken, het is een alleseter welke het liefst vochtrijk, zoet, koolhydraten, dode dieren, uitscheidingen van mens en dier e.d. eet. een kakkerlak kan 10 tot 14 dagen zonder voedsel. Hun voorkeurs temperatuur is tussen de 25 en 34 graden celcius liefst met een hoge luchtvochtigheid. De Amerikaanse kakkerlak is lichtschuw en zal zich dan ook ophouden in kieren, gaten en spleten, achter koelkasten, keukenkastjes, bij aquaria en bij alle andere warmte bronnen. Kan alleen glijvluchten maken.

Schade: De schade welke Amerikaanse kakkerlakken in uw bedrijf kunnen aanrichten is aanzienlijk, overal waar kakkerlakken zitten laten ze hun uitwerpselen achter waardoor ze dus voedsel bevuilen en besmetten, maar ook wanneer ze in een meterkast zitten kunnen ze kortsluiting veroorzaken, of wanneer ze achter plinten of tussen de deurscharnieren zitten bevuilen ze alles met hun uitwerpselen. Hiermee zijn het dan ook verspreiders van ziekten, een paar voorbeelden zijn: Salmonella, hospitalismus, ziekte van weil, paratypus en nog vele anderen. Wanneer er echt veel kakkerlakken zitten stinkt het ook nog eens enorm.

Bestrijding: De bestrijding van Amerikaanse kakkerlakken bestaat uit drie elementen namelijk: Hygiëne, weringsmaatregelen en bestrijding met chemische middelen. De hygiëne is enorm belangrijk, wanneer u ervoor zorgt dat uw bedrijf netjes opgeruimd en schoon is ook achter de koelkast en het fornuis e.d. dan heeft de Amerikaanse kakkerlak een minimum aan voedsel en aan en schuil ruimten. Weringsmaatregelen zijn net zo belangrijk want wanneer er een bestrijding heeft plaats gevonden tegen Amerikaanse kakkerlakken en er gebeurt niets aan de gaten en kieren waar de kakkerlakken zich verschuilen dan heb je kans dat er wanneer er weer een kakkerlak binnen komt er weer een plaag uitbreekt.

De bestrijding van Amerikaanse kakkerlakken kan u het beste overlaten aan de specialist op dit gebied, bijvoorbeeld aan Hexapoda Ongediertebestrijding vof. U kunt dan het contactformulier aanklikken en invullen dan nemen wij contact met u op.

 

Surinaamse kakkerlak>

De wetenschappelijke benaming van de Surinaamse kakkerlak is “Pycnoscelus Surinamensis Lineus“.

Uiterlijk: Het imago (het volwassen exemplaar) van de Surinaamse kakkerlak is glanzend bruin zwart van kleur, ze hebben een forse bouw en zijn zeer plat, op de kop hebben ze twee antennen welke tot over het lichaam reiken, de lengte van de Surinaamse kakkerlak is 18 tot 24 mm. De nymf (de jongen kakkerlakken) zijn qua kleur iets lichter, uiteraard verschild de lengte. Het eipakket, waar 26 kakkerlakjes in zitten zal het vrouwtje op vochtige toch warme plaatsen afzetten.

Ontwikkeling: Het leven van een Surinaamse kakkerlak duurt 15 tot 17 maanden, waarin het wijfje 3 eipakketjes afzet waar op hun beurt weer 26 kleine kakkerlakken uitkomen. Een kakkerlak heeft een uitwendig skelet, waardoor hij dus niet kan groeien, hiervoor moet hij /zij 8 tot 10 keer vervellen, het jong werpt dan zijn huid / skelet af en in de periode dat de kakkerlak een nieuwe huid / skelet ontwikkeld groeid de kakkerlak en dit  8 tot 10 x en dan is het jong volwassen. Van ei tot volwassen kakkerlak duurt bij 24 graden celcius ongeveer 5 tot 7 maanden, de duur is sterk afhankelijk van de temperatuur. Het wijfje van de Surinaamse kakkerlak heeft geen mannetje nodig , de ontwikkeling is dan ook zonder bevruchting “Parthenogenetisch”, in Europa en Amerika worden totaal geen mannetjes waargenomen van dit soort.

Leefwijze: De Surinaamse kakkerlak heeft een enorm aanpassingsvermogen en is dan ook een zeer oud insect wat qua bouw, leefwijze e.d. zeer succes vol is gebleken, de voeding van de Surinaamse kakkerlak bestaat voornamelijk uit plantendelen. De Surinaamse kakkerlak is lichtschuw en zal zich dan ook ophouden in kieren, gaten en spleten, bij aquaria en in tropische of subtropische kassen.

Schade: De schade welke Surinaamse kakkerlakken aanrichten is voornamelijk aan planten, in kassen kunnen ze enorme schade toe brengen aan de planten.

Bestrijding: De bestrijding van Surinaamse kakkerlakken bestaat uit het wegvangen, wanneer een insecticide nodig mocht zijn moet u er goed op letten dat u een bestrijdingsmiddel gebruikt welke niet schadelijk is voor de planten.

De bestrijding van Surinaamse kakkerlakken kan u het beste overlaten aan de specialist op dit gebied, bijvoorbeeld aan Hexapoda Ongediertebestrijding vof. U kunt dan het contactformulier aanklikken en invullen dan nemen wij contact met u op.

 

Australische kakkerlak >

De wetenschappelijke benaming van de Australische kakkerlak is “Periplaneta Australasiae F.“.

Uiterlijk: Het imago (het volwassen exemplaar) van de Australische kakkerlak is roodbruin van kleur, maar ze hebben een duidelijke lichtgele kleur rondom het lichaam ze hebben een forse bouw en zijn zeer plat, op de kop hebben ze twee antennen welke tot over het lichaam reiken, de lengte van de Australische kakkerlak is 30 tot 35 mm. De nymf (de jongen kakkerlakken) zien er het zelfde uit, uiteraard verschild de lengte. Het eipakket, waar 24 kakkerlakjes in zitten zal het vrouwtje op vochtige toch warme plaatsen afzetten.

Ontwikkeling: Het leven van een Australische kakkerlak duurt 10 tot 16 maanden, waarin het wijfje 20 tot 30 eipakketjes afzet waar op hun beurt weer 24 kleine kakkerlakken uitkomen. Een kakkerlak heeft een uitwendig skelet, waardoor hij dus niet kan groeien, hiervoor moet hij /zij 7 tot 13 keer vervellen, het jong werpt dan zijn huid / skelet af en in de periode dat de kakkerlak een nieuwe huid / skelet ontwikkeld groeid de kakkerlak en dit  7 tot 13 x en dan is het jong volwassen. Van ei tot volwassen kakkerlak duurt bij 30 graden celcius ongeveer 6 tot 10 maanden, de duur is sterk afhankelijk van de temperatuur. De Australische kakkerlak heeft vleugels en kunnen vliegen.

Leefwijze: De Australische kakkerlak heeft een enorm aanpassingsvermogen en is dan ook een zeer oud insect wat qua bouw, leefwijze e.d. zeer succes vol is gebleken, de voeding van de Australische kakkerlak bestaat voornamelijk uit plantendelen. De Australische kakkerlak is lichtschuw en zal zich dan ook ophouden in kieren, gaten en spleten, bij aquaria en in tropische of subtropische kassen.

Schade: De schade welke Australische kakkerlakken aanrichten is voornamelijk aan planten, in kassen kunnen ze enorme schade toe brengen aan de planten.

Bestrijding: De bestrijding van Australische kakkerlakken bestaat uit het wegvangen, wanneer een insecticide nodig mocht zijn moet u er goed op letten dat u een bestrijdingsmiddel gebruikt welke niet schadelijk is voor de planten.

De bestrijding van Australische kakkerlakken kan u het beste overlaten aan de specialist op dit gebied, bijvoorbeeld aan Hexapoda Ongediertebestrijding vof. U kunt dan het contactformulier aanklikken en invullen dan nemen wij contact met u op.