Algemeen

Een verschil met de insecten is, dat alle spinachtige 8 poten bezitten. Insecten hebben er namelijk maar 6.

Uiterlijk

Bij spinnen zijn de kop en het borststuk vergroeid.  In de kop bevinden zich 2 tasters en 2 grote, sterke kaken met puntige gifklauwen waardoor een kanaaltje loopt naar de gifklieren. Bij een “beet” wordt het gif via het kanaaltje in het lichaam van een insect of mijt of iets dergelijks geperst. Voor de mens is de beet van de in Nederland levende spinnensoorten niet gevaarlijk. Voor goederen en materialen zijn ze niet schadelijk; de enige hinder van spinnen wordt veroorzaakt door de vangwebben die ze maken.

Leefwijze

De meest bekende soorten zijn de wielspinnen, zo genoemd naar het wielvormige web dat ze maken om hun prooi te vangen. Ander spinnensoorten vangen hun prooi met webben in de vorm van een trechter, een buis of een hangmat. Hoe eenvoudiger de webbouw is des te actiever is de spin als jager. De echte jagers gebruiken geen web om hun prooi te vangen, maar besluipen of achtervolgen hun prooi. Vooral de tamelijk grote wolfspinnen zijn felle jagers die zeer snel kunnen lopen. De springspinnen naderen hun prooi tot op enkele centimeters en bespringen deze dan.

Voedsel

Spinnen zijn nuttig,

Bestrijding

De bestrijding van Spinnen kan u het beste doen doormiddel van de spinnen eitjes te verwijderen in het voorjaar er zijn voor aanwezige spinnenvang middelen,welke allemaal op de webwinkel staan vermeld.